DEN DANSKE PILGRIMSRUTE – 2023 – SAMMENFATNING

Denne pilgrimsvandring er lidt sammenstykket. Årsagen er at denne del af Den Danske Pilgrimsrute har et forløb faktisk i tre dele.

Den første del fra Københavns Lufthavn til Hedehusene. Anden del fra mellem Ringsted og Slagelse til Korsør og tredje del fra Nyborg til Odense.

Første del er vandret uden overnatninger, så om overnatningssteder er ikke omtalt.

Selve pilgrimsruten er i det stor Københavnske Hovedstadsområde og bærer derfor præg af det, ved at det meste af vandringen er asfalterede stier, dog er vandringen over Amagerfælled på god grussti. Oven i købet er der faktisk ingen højdemeter på strækningen.

Den anden del stager sin start, hvor pilgrimsruten nord/syd over Sjælland skærer pilgrimsruten – der nu beskrives – som går øst/vest. Anden del forløber gennem det midtvestlige Sjælland til Korsør.,

Lige før Slagelse kan der overnattes og det samme i Korsør, hvilket er de naturlige overnatningsbyer. Vandringen fra Slagelse til Korsør er den mest interessante bl.a. fordi der vandres forbi Vikingeborgen Trelleborg og der efterfølgende vandres langs kysten til Storebælt.

Desværre er meget af vandringen på asfaltveje, enten på cykelsti/gangsti eller også på mindre trafikkerede sogneveje.

Fra Korsør station tages toget til Nyborg Station gennem tunellen og over Storebæltsbroen.

Vandringen fra Nyborg til Odense er almindeligvis på 2 dage og med overnatning sådan næsten midtvejs. Men der er kun få overnatningsmuligheder. Vandringen er på miks af mark- og skovveje og sogneveje.

Imidlertid er det et dejligt landskab at vandre igennem med landskab langs kyst for at vandre ind i midten af Fyn.

Pilgrimsruten er ikke så godt afmærket, men det kan kompenseres ved at bruge GuruMaps og download pilgrimsruten på kortappen.

Skriv et svar