DEN DANSKE PILGRISMRUTE – 2024 FYN SYD OG VEST – SAMMENFATNING

Den Danske Pilgrimsrute Fyn Syd tager begyndelse i Odense og afsluttes i Wassersleben i Tyskland. Fyn vest begynder i Odense og afsluttes i Vejen.

Begge ruter leder pilgrimmen videre syd på gennem Tyskland til de store pilgrimsmål enten i Jerusalem, Rom eller Santiago de Compostela.

Jeg nøjes dog med kun at vandre til henholdsvis Wassersleben og Vejen.

Vandringen til Tyskland tager ruten over Als, gennem Sønderborg og Gråsten og til Kruså/Wassersleben, den betyder også, at der skal en sejlads til – fra Bojen til Fynshav på Als og vandring på den kendte Gendarmersti.

Vandringen mod vest og sydvest på til Vejen går over en af Danmarks mange broer – Lillebæltsbroen – for at forløbe på østsiden af Lillebælt mod sydvest gennem Kolding og videre til Vejen, hvor der kan vandres ind på Hærvejen.

Det er min opfattelse, at pilgrimsruten både syd og vest med udgangspunkt i Odense overvejende er på asfaltveje, men det kan være jeg tager fejl og er kritisk i den henseende.

Overnatning kan findes inden for sædvanlig dagsvandring, men ikke direkte ud til pilgrimsruten. Overnatningsmulighederne er typisk hoteller og B&B, men der er også mulighed for shelterpladser.

Skriv et svar