VIA DE LA PLATA I – HENREJSEDAG

Start byKøbenhavn til Madrid til Sevilla
Dato1. oktober 2014
Vejr+18C – sol
Højdemeter opn/n
Højdemeter nedn/n
Sværhedsgradn/n
Afstand tilbagelagt i dag5 km
Afstand tilbagelagt i alt5 km
Jeg havde booket fly hos Iberia fra København kl. 6.45 via Madrid til Sevilla, hvor jeg ankom kl. 13.00. Jeg havde booket overnatning på et lille hotel nær katedralen. Det er et af de mindste værelser jeg indtil nu har overnattet i. Men det er et hyggeligt og pænt hotel.
Vel ankommet og tjekket ind på hotellet gik jeg som turist en tur rundt i


SEVILLA


Min pilgrimsvandring starter den 1. okt. fra katedralpladsen i Sevilla.
Sevilla er på størrelse med København og den 4. største by i Spanien. Sevilla er også kendt som den storby i Europa, der har de højeste temperaturer. Byen ligger ved floden Guadaquivir. Det var i Sevilla Columbus lagde til, da han kom tilbage fra det netop opdagede America den 31. marts 1493. I øvrigt kun et år efter at det sidste kalifat i Spanien var blevet nedkæmpet.
På grund af de guldskatte, som efterfølgende blev udskibet fra America, blev Sevilla en meget velstående by i 1500 tallet og blev et kulturcentrum.
Katedralen De Santa Maria de la Sede i Sevilla er den 3. største katedral efter Peterskirken i Rom og Sct. Poul´s Cathedral i London.
Jeg har fundet et lille charmerende hotel ikke langt fra Katedralen og starten på Via de la Plata. I øvrigt ganske billigt.
Selvfølgelig var jeg inde og se katedralen, der er imponerende, men stadig står katedralen i Burgos i et mere imponerende lys for mig. Katedralen i Sevilla er flot og imponerende stor. Var oppe i klokketårnet og se Sevilla der fra.
Gik ned til floden Guidalgevir og stå Torre del Oro - Guldtårnet - og gik en tur til Plaza del Torro og fik en guidet tur gennem tyrefægterarenaen. Det var en særlig oplevelse. Guiden kunne i øvrigt ikke selv lide tyrefægtning, men som hun sagde "det er del af vores kultur - og den kan vi ikke ændre på".
Var til aftensmesse i Katedralen. Det var lidt af en spøjs oplevelse. Der var 2 præster. Den ene lignede Sean Connery, da han spillede munken i The Name of the Rose.
Han var hele "forestillingen" værd. Han var åbenbart hjælpepræst. Sørger for at biblen var slået op på den rigtige side, hentede nadveren og delte den ud og sang for. Og så havde han en sjov mimik.

Via de la Plata
 
Via de la Plata er en af de mange romerske veje i Spanien.
Den er nok den mest kendte fordi den både er den mest velbevarede og den længste.
Både på bl.a. Camino Frances, Camino del Norte og Camino Primitivo er der fortsat bevarede brudstykker af de romerske veje.
Romerne var sande mestre i at bygge veje og broer. Hvorfor?
Fordi romerske legioner skulle kunne flyttes hurtigt fra en provins til en anden.
Oprindelig var vejene så brede, at en romerske kolonne på 5 mand bred kunne gå ved siden af hinanden.
Det fortælles, at en legion kunne tilbagelægge op til 45 km om dagen og det vel at mærke i sandaler, rustning og med våben samt medfølgende forsyningsvogne med koner og børn.

Skriv et svar